EFO reiser som vanlig til Arendalsuka i august og er allerede godt i gang med planleggingen. Nedenfor finner du vår foreløpige agenda, som vil bli oppdatert kontinuerlig. Skal du til Arendal? Ta turen innom EFO-båten, Indigo, eller få med deg vårt arrangement på Torvscenen!
Kl: 16:00-16:45
Sted: EFO-båten, Indigo
Om arrangementet:
Elektrobransjen er tilstede på Arendalsuka som aldri før, og det blir et tett program for de som er interessert i elektrifisering, energi eller sirkulærøkonomi. Elektroforeningen varmer opp til Arendalsuka med live podkastinnspilling av Elektrolytten fra cockpit i EFO-båten midt i Pollen. Sammen med flere spennende aktører fra elektrobransjen gir vi deg våre beste tips til hva du bør få med deg de neste dagene. Etterpå blir det mingling om bord.
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettside.
Kl: fra 17:00
Sted: EFO-båten, Indigo
Om arrangementet:
I samarbeid med Skift inviterer vi alle EFO medlemmer til en hyggelig start på Arendalsuka. Ta med en kollega og bli med på minglefest mandag kveld. Møt andre EFO-medlemmer og næringslivets klimaledere. Vi starter på EFO-båten kl. 17 med noe godt i glasset og spennende samtaler, og går deretter sammen til Skift-båten kl. 18.
Kl: 10:00-11:00
Sted: Torvscenen
Om arrangementet:
Innen 2040 kan nesten all bruk av fossile brensler bli erstattet av fornybar elektrisitet. Norge er et foregangsland på elektrifisering, men fortsatt har vi en lang vei å gå. Helelektrisk gir en oversikt over elektrifiseringsgraden i Norge, og har som mål å vise hvilke grep vi kan ta for å redusere Norges klimagassutslipp. På dette arrangementet lanserer vi oppdaterte tall for 2023, og går i dybden på hva som skal til for å elektrifisere to spennende sektorer: Prosessindustrien og landbruket.
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettside.
Kl: 13:00-14:00
Sted: Torvgaten 5
Om arrangementet:
Transformasjonen til sirkulære forretningsmodeller er en sentral brikke for omstillingen til lavutslippssamfunnet. Omstillingen er for fullt i gang i EU, men foreløpig går det sakte hjemme i Norge. Hvordan forbereder norsk næringsliv seg? Og hvilke rammebetingelser trenger de fra myndighetene for å lykkes? Dette er temaet for debatten. Innledning ved Christine Lundberg Larsen, direktør i Amesto Footprint og medforfatter Regnskap og økonomistyring i sirkulære virksomheter. Debatten ledes av Marie Loe Halvorsen og Anniken Aarrestad.
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettside.
Kl: 14:30 -15:15
Sted: Torvgaten 5
Om arrangementet:
Er det mulig for sirkulære virksomheter å bli lønnsomme når dagens marked og regelverk er rigget for en lineær økonomi? Møt noen av de norske virksomhetene som forsøker nettopp dette, og lær mer om hvilke barrierer de opplever og muligheter de ser. Arrangementet avsluttes med et “filosofisk kvarter”, hvor Frank Jægtnes, Bjørn Arild Thon og Christine Lundberg Larsen deler sine refleksjoner. Det hele ledes av Nina Riibe, administrerende direktør i Econa og leder av Sirkulærskiftet i Skift - Næringslivets klimaledere.
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettside.
Kl: 14:00-14:45
Sted: EFO-båten, Indigo
Om arrangementet:
Lyskultur og Elektroforeningen (EFO) har estimert at 10 millioner armaturer rammes av RoHS-direktivet og må skiftes ut de neste årene. Hva gjør byggeiere, leverandører, kommuner og bransjen for å imøtekomme dette direktivet når det er umulig å få tak i gamle kvikksølv-holdige lysrør? Ida Thorendahl, daglig leder i Lyskultur leder samtalen mellom ulike aktører i lys- og elektrobransjen, og får besøk av blant annet: Frank Jaegtnes, Elektroforeningen, Toril Bache Jenssen, Glamox, Tord Christensen, Signify.
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettside.
Kl: 11:00-12:00
Sted: MØR biffhus
Om arrangementet:
For å skape jobber og verdier, utvikle velferdsstaten og sikre et klima vi kan leve i, må det norske samfunnet ha mer fornybar kraft, til forutsigbare og levelige priser.
Men hva er realistisk å få til av økt krafttilgang fra eksisterende og ny produksjon, og mer effektiv energibruk? Dette skal vi diskutere med politikere og fagfolk på Arendalsuka. Kraften må vi frigjøre med energieffektivisering, og ved å produsere mer fra vann, vind og sol. Og vi trenger mer og smartere kraftnett slik at vi kan drifte bedre og utnyttet fleksibiliteten hos sluttbrukerne.
Thema Consulting vil presentere innsikt om behovene for ny kraft og hva som er mulig å få til, på kort, mellomlang og noe lengre sikt. Energipolitikere, næringsliv og fagbevegelse vil diskutere behovene, mulighetene, dilemmaene og løsningene. Hvordan klarer vi å akselerere utviklingen?
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettside.
Kl: 13:00-14:00
Sted: EFObåten, Indigo
Om arrangementet:
Både Energikommisjonen og Klimautvalget understreker viktigheten av tilgang på ren strøm for å nå klimamålene, og at solceller på bygg kan gi et viktig bidrag til dette. Mange vurderer nå å installere solceller på eget tak, men dyr tid gjør det krevende med store investeringer selv om de lønner seg på sikt. Selv om noen bygg i dag bygges med solceller fra dag én, bygges fortsatt flertallet av bygninger i Norge uten. Dette kan skape utfordringer om man senere ønsker å ettermontere solceller.
Er norske bygg klare når solrevolusjonen kommer? Med Anders Fylling, bærekraftsdirektør i Statsbygg, Maja Busch Sevaldsen, nestleder i Solenergiklyngen og Henning Taxt, forskningsleder for forskningsgruppen Aktive kraftnett i SINTEF Energi. Samtalen ledes av Marie Loe Halvorsen, næringspolitisk direktør i Elektroforeningen.
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettside.
Kl: 19:00
Sted: EFObåten, Indigo
Om arrangementet:
Velkommen til mingling på EFObåten under Arendalsuka! Vi inviterer deg til en hyggelig og uformell sammenkomst om bord på EFObåten Indigo, som ligger til kai ved Pollen. Dette er en flott anledning til å mingle og knytte nye kontakter. Vi byr på snacks og forfriskende drikke. Vi gleder oss til å se deg!
Kl: 08:00-09:00
Sted: Torvscenen
Om arrangementet:
Klimautvalget 2050s rapport kaster lys over veivalgene vi står overfor mot lavutslippsamsfunnet i 2050, der nærmest ingen utslipp skal stå igjen. Dette krever en omstilling av hele økonomien.
Totalt står bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen for hele 15 prosent av Norges totale klimagassutslipp. Men på grunn av de få direkte utslippene blir ofte sektorens potensial for utslippskutt glemt. For å virkelig forstå sektorens totale utslipp, må vi regne med de indirekte utslippene gjennom hele livssyklusen, fra bygging til drift
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettside.
Kl. 09:00-10:00
Sted: EFO-båten, Indigo
Om arrangementet:
Å mestre kunsten å lede mangfold er avgjørende både for rekruttering og for å beholde ansatte. Mangfold representerer den totale variasjonen av synlige og usynlige variabler blant individer. Alle bidrar til mangfoldet, men når spennvidden øker, utfordres vi alle på kunnskap, holdninger, språk, strukturer og systemer. EFO gir deg en smakebit på hvorfor det å øke mangfoldet er viktig for fremtidens elektrobransje, og hvordan ledere kan jobbe effektivt med å lede et større mangfold. Bli med på livesending fra cockpiten i EFObåten, Indigo, midt i Pollen.
Kl: 14:00-15:00
Sted: EFO-båten, Indigo
Om arrangementet:
Elektroforeningen oppsummerer Arendalsuka sammen med flere spennende aktører fra elektrobransjen med live podkastinnspilling av "Elektrolytten" fra cockpit i EFObåten, Indigo, midt i Pollen.
Lenke til arrangementet på Arendalsuka sin nettide.
Kl. 19:00-23:00
Sted: EFO-båten, Indigo
Om arrangementet:
Velkommen til Åpen båt med partilederdebatt på EFO-båten under Arendalsuka! Vi byr på snacks og forfriskende drikke. Vi gleder oss til å se deg!
Skal du være tilstede på Arendalsuka i år? Vi i EFO vil gjerne ha beskjed, så vi kan inkludere dere i våre arrangementer! Kontakt oss på: linn@efo.no